***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Отмениха домашния арест на Васил Божков. ЕС готви забрана на партии и организации, получавали пари от Русия

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 май   

 

Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков.

Съдът се стимулира, че към този момент са минали осем месеца от задържането му.

Според съда няма заплаха на независимост Божков да извърши закононарушение. Няма риск и предприемачът да въздейства върху събирането на доказателства. Също по този начин няма заплаха и той да се укрие.

Васил Божков бе предаден на съд като подстрекател в съучастничество с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са позволили да не се таксуват и да не се събират в цялостен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на незаконната активност са нанесени вреди на държавния бюджет в размер на 559 739 164 лева , като са събирани доста по-ниски такси.

***

Бpюĸceл щe пpeдлoжи зaбpaнa пoлитичecĸи пapтии, мoзъчни тpъcтoвe и дpyги гpyпи в Eвpoпa дa пpиeмaт финaнcиpaнe oт Pycия, cъoбщaвa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия. Toвa e чacт oт cлeдвaщия ĸpъг oт caнĸции нa EC зapaди вoйнaтa в Уĸpaйнa. EK пpeпopъчвa нa cтpaнитe члeнĸи нa EC дa ce cъглacят cъc cтъпĸитe ĸaтo чacт oт 14-ия пaĸeт oт caнĸции, оповестява Вlооmbеrg.

Oбcъждaнитe мepĸи вĸлючвaт зaбpaнa нa внoca нa pycĸи xeлий, зaтягaнe нa oгpaничeниятa зa изнoc нa мaнгaнoвa pyдa и дpyги peдĸoзeмни ĸoмпoнeнти и зaбpaнa нa дocтъпa дo пpиcтaнищa зa oĸoлo 11 ĸopaбa, зaпoдoзpeни в пoдпoмaгaнe нa вoeннитe ycилия нa Pycия. Πpeдвиждa ce oщe дa бъдe cпpянo излъчвaнeтo в Eвpoпa нa oщe чeтиpи pycĸи мeдии. Hoвитe мepĸи тpябвa дa бъдaт oдoбpeни eдинoдyшнo oт 27-тe дъpжaви члeнĸи нa EC, зa дa влязaт в cилa.

***

Нашата задача е да убедим хората, че силата е в тях и е значимо да гласоподават и да изберат в каква България желаят да живеят. Ще бъда в листите за народни представители от Продължаваме промяната—Демократична България на идните избори. Това съобщи в ефира на бТВ някогашната регионална шефка на София Вяра Тодева.

***

Продължаваме промяната—Демократична България дефинира водачите на листи за идните избори за Народно заседание, както и листата с претендентите за евроизбори, на 9 юни 2024 година

***

Този съвет съществува по-малко от година, откакто бе образуван със заповед на някогашния здравен министър проф. Христо Хинков. Целта беше процесите по построяването на Националната детска болница да протичат почтено и транспарантно. Ние сме екип от специалисти. Това съобщи ръководителят на Обществения съвет за създаване на Национална педиатрична болница проф. Иван Литвиненко, съобщи кореспондент на Novini.bg.

От наша страна се актуализира и се внесе планът за структурата на Национална педиатрична болница, тъй като ние най-добре познаваме потребностите от такава конструкция. Целта е едно дете, което се нуждае от помощ, да я получи изцяло от А до Я, акцентира той.

***

Бетоновоз се е обърнал, скъсал е мантинелата и е навлязъл в насрещното платно за придвижване. Към момента няма данни за починали и ранени. Движението в региона на злополуката е мощно затруднено, образували са се тапи.  

Пътният случай е станал при 44 км (АМ „ Тракия “), в платното от Пловдив към София. 

***

***

Службата за национална сигурност на Украйна оповести този вторник, че е разкрила и предотвратила проект на съветската ФСБ за убийството на президента Володимир Зеленски и началниците на военното разузнаване на Украйна.

В мрежата, която е била дирижирана непосредствено от централата на ФСБ в Москва, са взели участие двама чиновници от Националната работа за защита на Украйна, които са подавали поверителна информация към Руската федерация, показаха в официално съобщение от Службата за национална сигурност.

***

Руската опозиционна лидерка, живееща в заточение, Юлия Навална прикани поддръжниците си да не стопират да се борят с президента Владимир Путин, който разказа като " тиранин палач " в деня на инаугурацията му за следващ президентски мандат, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

***

***

Франция осъди като опит за заплашване извикването на френския дипломат в Москва в съветското Министерство на външните работи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

" Франция отбелязва, че дипломатическите канали още веднъж се употребяват за манипулиране на информация и заплашване ", се споделя в изказването. 

Русия извика на среща френския дипломат, с цел да осъди провокативната съгласно нея политика на Париж във връзка с спора в Украйна, откакто френският президент Еманюел Макрон още веднъж повдигна въпроса за опцията за изпращане на западни войски на бойното поле.

***

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани Израел и Хамас да положат всички старания за реализиране на помирение и акцентира, че възможна атака в Рафах би била „ стратегическа неточност, политическа злополука и филантропичен призрачен сън ", съобщи Ройтерс.

***

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР